AstraZeneca pauset studier 2020

9. september 2020:

AstraZeneca setter klinisk studie på pause i tre dager etter en (ubeskrevet) insidens i England.

Her ligger maskinoversatt versjon av AZs publikasjon ang dette:

Uttalelse om AstraZeneca Oxford SARS-CoV-2-vaksine, AZD1222, COVID-19-vaksineforsøk midlertidig pause

PUBLISERT: 9. september 2020

Som en del av de pågående randomiserte, kontrollerte kliniske studiene av AstraZeneca Oxford-vaksinen mot koronavirus, AZD1222, har en standard gjennomgangsprosess blitt utløst, noe som fører til frivillig pause i vaksinasjonen på tvers av alle studier for å tillate en uavhengig komité å vurdere sikkerhetsdataene til en enkelt hendelse av en uforklarlig sykdom som oppsto i den britiske fase III-studien.

Dette er en rutinemessig handling som må skje hver gang det er en potensielt uforklarlig sykdom i en av forsøkene, mens den undersøkes, for å sikre at vi opprettholder integriteten til forsøkene.I store kliniske studier vil sykdommer skje ved en tilfeldighet og må vurderes uavhengig.

AstraZeneca jobber med å fremskynde gjennomgangen av enkelthendelsen for å minimere potensiell innvirkning på prøvetidslinjen.

Vi er forpliktet til sikkerheten til våre deltakere og de høyeste standarder for oppførsel i våre forsøk.

Pascal Soriot, administrerende direktør, sa: «Hos AstraZeneca setter vi vitenskap, sikkerhet og samfunnets interesser i sentrum av vårt arbeid.

Denne midlertidige pausen er et levende bevis på at vi følger disse prinsippene mens en enkelt hendelse på et av prøvestedene våre vurderes av en komité av uavhengige eksperter.

Vi vil bli veiledet av denne komiteen når det gjelder når forsøkene kan starte på nytt, slik at vi kan fortsette vårt arbeid så tidlig som mulig for å gi denne vaksinen bredt, rettferdig og uten fortjeneste under denne pandemien.»

AZD1222AZD1222 ble co-oppfunnet av University of Oxford og dets «spin-out-selskap», Vaccitech.

Den bruker en ikkereplikerende sjimpansevirusvektor basert på en svekket versjon av et vanlig forkjølelsesvirus (adenovirus) som forårsaker infeksjoner hos sjimpanser og inneholder det genetiske materialet til SARS-CoV-2-virusspikeproteinet.

Etter vaksinasjon produseres overflatepiggproteinet, som primer immunsystemet til å angripe SARS-CoV-2-viruset hvis det senere infiserer kroppen

Deres publikasjon finner du her:

https://www.astrazeneca.com/media-centre/press-releases/2020/statement-on-astrazeneca-oxford-sars-cov-2-vaccine-azd1222-covid-19-vaccine-trials-temporary-pause.html#

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..