Mastektomi

Nå er det en stund siden siste innlegg, rett og slett fordi jeg ikke har hatt så mye å skrive om. Men nå har det endelig begynt å skje litt ting og endel funderinger gjør seg gjeldende for tiden.

Jeg var på time på kirurgisk avdeling 11 mars og snakket med en lege der angående forskjellige operasjoner, muligheter, hva som kan forventes og ikke. Den viktigste operasjonen, mastektomi, er den som kommer til å settes opp tid til først. Det er flere måter å utføre en slik operasjon på, noe gir mer arr enn andre men dette avhenger av utgangspunktet man har fra før. Legen tittet på brystkassen min og fortalte at jeg kunne få en periareolar operasjon. Dette innebærer at det legges snitt rundt brystvorten, innholdet tas ut og man fjerner overflødig hud. I motsetning til andre metoder gir denne typen minimale arr og det kreves ofte kun 1 operasjon. Ventetiden ble satt til ca 1 år, men jeg fortalte at jeg kan komme på kort varsel om de fikk noe tid ledig tidligere. Dette var før coronakrisen inntok verden, så nå er det meste usikkert med ventetid.

Selve ventetiden føles tidvis tung men det går forholdsvis greit. Har mindre dårlige dager nå etter at jeg har startet testosteron.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..