Snart klart for…

Snart klart for andre sprøyte med hormoner. Eller altså, snart og snart.. Har fått tildelt time til det i alle fall, ca 12 uker etter første ble tatt. Planen er å ta 4 ml (1000mg) hver 12 uke men jeg skal ta prøver av nivåene for å få det tilpasset til hva jeg behøver. Ingen er like og dette følges automatisk opp av helsevesenet her i Sverige.

Observasjoner den siste tiden har handlet om hva som føles bedre i forhold til å være meg og hvilke ting hormonene har gjort og gjør for min opplevelse av livet.

Fysisk er det noen endringer. Jeg har vanskelig for å se dem selv, men andre har påpekt et par saker. Jeg har fått noe som er starten på skjeggvekst i ansiktet. Fremdeles mest lyse hår men mer fremtredende enn det tidligere var. Litt annerledes muskler har jeg fått. Tidligere var de mer lange og slanke men nå begynner de å bli mer fremtredende og synlige. Stemmen min har endret seg og for at den ikke skal knekke på grunn av stemmeskiftet må jeg snakke mørkere. Det sistnevnte har jeg dog lagt veldig merke til selv også.

Jeg føler meg mer nøktern på en måte. Mindre følelser. Ikke på den måten at jeg føler mindre, men som i at jeg klarer å holde litt mer styr på kaoset som tidligere konstant var inne i meg. Jeg føler meg mer rolig og avbalansert. Dette kan også komme av andre faktorer enn selve hormonene. Jeg føler meg fri til å være den jeg er, bruke klær og smykker jeg føler meg vel i og ta de tatoveringene jeg virkelig vil ha. Jeg trenger ikke lenger føle meg presset inn i en mer feminin rolle og kan endelig puste. Men hormonene har en tydelig positiv effekt da de får meg oftere fokusert enn jeg har klart tidligere.

Angående operasjon (mastektomi) er det ganske lang ventetid og jeg venter fremdeles på innkallelse til konsultasjon for det. Remissen fra legen ble sendt i oktober når jeg fikk diagnosen, så skal den vurderes av legene på plastisk kirurgi og deretter godkjennes. Forventet ventetid er 10-12 mnd fra remissen har blitt godkjent så jeg får bare ha is i magen og krysse fingerne for at det går relativt raskt.

Positive change