BRIKKENE FALLER

Nå har det gått litt tid etter at utredningen var ferdig og jeg har hatt litt tid til å falle til ro og reflektere over hva dette innebærer.

Jeg har time hos en hormonlege (23 desember) hvor jeg skal få skrevet ut resept på testosteron og forhåpentligvis få startet med dette relativt kort tid etter denne timen. Når jeg får startet er avhengig av om de har det på apoteket eller om de må bestille det inn, og når en vårdsentral har tid til å sette den første sprøyta på meg. Etter den er satt håper jeg at jeg kan sette de neste selv, men det får tiden vise.

Jeg venter fremdeles på svar på remiss til kirurgi, (mastektomi) så det blir nok ikke noe time der før neste år, og da først til en konsultasjon for å kartlegge hva jeg ønsker, hva som er mulig, eventuelle komplikasjoner og tidsperspektiv. Men jeg håper at innen 6 måneder har jeg time til operasjon.

Det føles veldig bra å få bekreftet fra helsepersonell det allerede visste selv, at jeg er født i feil kropp, og å kunne få behandling for dette. Det er også masse spenning i dette henseendet. Hva kommer til å endre seg? Hvilke fysiske og psykiske forbedringer kommer? I hvilken rekkefølge skjer dette? Dette er oftest veldig individuelt og det er veldig vanskelig å forutse hva, når og om ting skjer.

Jeg kjenner at det eneste som er viktig for meg er at det faktisk skjer, og helst så fort som mulig. Jeg kjenner også at endel av stresset og utålmodigheten jeg har kjent på det siste 1,5 årene har forsvunnet etter at diagnosen ble satt, og jeg ser lysere og lysere på fremtiden i forhold til denne situasjonen.

Jeg har kjent på et dyp i meg selv jeg ikke visste eksisterte. Alle brikkene jeg trodde var rett har jeg måttet sette på plass igjen, ofte på et nytt sted. Jeg har falt helt til bunns gang på gang, men har heldigvis klart å komme meg opp igjen og nå føler jeg at jeg endelig kan puste bedre enn noensinne. Jeg har gradvis lært meg selv å kjenne som den personen jeg er og alltid har vært, men ikke kunnet la eksistere før nå.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..