Tanker når ukjente feilkjønner

Sitter på båten fra Sandefjord til Strømstad og det kommer en mann (40-50 år) bort og spør om han kan sitte på benken der jeg sitter. Jeg sier selvfølgelig ja og han setter seg ned. Etter en liten stund hører jeg prat gjennom musikken jeg har i øret, og tar ut den ene proppen. Han sier at han syntes jeg har en fin tatovering og jeg sier takk. Han fortsetter å prate, blant annet om at det er merkelig at man betaler for klær det allerede er hull i, da jeg har på meg en slik shorts.

Etter en liten stund sier han; Du har en litt tomboy-stil du, men det er kanskje meningen?

Jeg blir helt kald og ganske prepleks.

Jeg følte meg så bra før dette hendte, men plutselig faller jeg litt sammen og får relativt kraftig dysfori. Jeg sier at jeg må gå, reiser meg raskt og går et annet sted og setter meg.

Så da sitter jeg der en liten stund og er veldig usikker på om alle ser meg feil eller om det var et engangstilfelle.

Jeg går inn på herretoalettet og ingen reagerer på det, så da får jeg vel roe meg ned med at ikke alle ser på meg som en kvinne..

Dette igjen får meg til å bli enda mer oppmerksom på stemmen min. Eneste forskjellen på de 2 tilfellene var jo at jeg pratet. Så da avslører stemmen min meg da? Jeg vet jo dette egentlig fra før, men hadde fortrengt det litt de siste dagene på en måte. Men nå er fokuset tilbake med full kraft.

Håpet er at stemmen min kommer til å endre seg etterhvert når jeg starter på testosteron, men jeg må finne en måte å ikke synke ned så langt selv om andre feilkjønner meg. Det er jo ukjente mennesker, jeg skal ikke møte dem igjen. Og deres syn på meg spiller jo egentlig ingen rolle.

På den annen side handler det jo masse om ønsket av å bli sett som den man føler seg. For dessverre har faktisk andres syn innvirkning på sin egen selvfølelse. Uansett hvor feil det er, blir man påvirket av andres positive eller negative bekreftelser, eller mangelen på disse.

2 kommentarer om “Tanker når ukjente feilkjønner

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..