Diskriminering blant sine egne

«Kan du ta oppvasken?» Jeg svarer på spøk at det er jo en kvinnes jobb å stå på kjøkkenet. Svaret jeg får er; «Da er det jo bra du fremdeles er kvinne da»

Selv om man kjører en Audi betyr ikke det at man ER en Audi..? Akkurat som at selv om jeg dessverre eksisterer i denne kroppen betyr ikke det at den er meg.. Og tro meg, jeg er veldig klar over at jeg fremdeles har feil kropp, det behøver jeg ikke bli minnet på av andre!

Gjentatte slike situasjoner (med svaret «Flaks du fremdeles er kvinne») over få dager resulterer for meg i utmattelse og nedstemthet. Man skulle tro at andre i LBGT-miljøet ikke skulle gå inn for å diskriminere hverandre, eller ikke forstå, men så feil kan man ta..

Hvorfor er det så viktig, og for noen skremmende lett, å rakke ned på andre for å føle seg bedre selv? Hva er det som gjør det ok å si ting til andre som de vet sårer?

Spesielt mennesker som er en minoritet selv, som skal feire pride om noen dager. Som poster ting på sosiale medier som omhandler aksept og nestekjærlighet. Som sier at alle er bra som de er. Plutselig viser det seg at de forstår utrolig lite av hvordan dette er, hvor vanskelig det er og at jeg ikke ER kvinne.

Blir faktisk lei meg og såret, når jeg trodde jeg var akseptert og forstått og så viser det seg at det kun var overfladisk, eller eventuelt mangel på informasjon. Det sistnevnte er lett å skaffe seg, og uansett hvilken grunn man har kan man holde slike utsagn for seg selv.

Så i dag er jeg litt lei meg faktisk. Ikke pga dysfori denne gangen, men pga mangelen på forståelse fra noen jeg trodde forsto helt.

Ta vare på hverandre. Ha en fin pride 🙏

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..