Gjennomgående periodevis dysfori

Jeg klarer ikke forklare det helt egentlig. Men på en måte føles det som å sitte i fengsel tror jeg, selv om jeg aldri har sittet der..
Men forskjellen er at mitt fengsel ER meg. Innpakningen min.
Føles som jeg har blitt forseglet i vakuum og ikke har noen som helst mulighet til å unnslippe. Som om jeg tidvis ikke får puste.

Noen av de nærmeste menneskene mine sier at ord blir tomme når de hører meg si sånt.

Det er uvant for dem å høre meg si slikt, være rått ærlig i forhold til mine egne ting. At de føler at en slik tilstand må være tung og veldig vanskelig…

Det er ofte det, for å være ærlig.
Det som er positivt er at nå forstår jeg hvorfor jeg føler det slik.
Det negative er at følelsen av dysfori blir sterkere og sterkere for hver bølgedal. Som å ha løpt et maraton, men når du endelig ser målstreken er det noe som kaster en løkke rundt halsen din og holder deg igjen. Og for hver gang du reiser deg og tenker at nå skal jeg komme meg over den streken som bare er 0.5m borte strammes løkken enda litt til.
Til tider er det som å kveles. Som å ha målet i sikte, vite nøyaktig hva det er, men å ikke klare å se sine egne ben gå over streken dit fordi man frarøver seg selv det oksygenet man behøver for å takle siste korte strekken over dit..

Det er i disse periodene få ser meg. Få hører fra meg. Min søster som bor med meg ser meg bare til måltider, og de gangene hun drar meg ut av det jeg anser som et trygt skall..

Hun jobber hardt for dette, men hun er trygg grunn så jeg slipper forsvaret så mye jeg klarer og prøver å puste en stund.

2 kommentarer om “Gjennomgående periodevis dysfori

  1. Virker som den aller verste perioden er samtidig som man blir mest sett, og er i utrendning. Det er jo en periode du får bekreftelse og forståelse, men samtidig er i feil kropp. Så det må være utrolig frustrerende. Håper virkelig det blir fortgang, slik at du kan føle på å være hel. 🙏🏼

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..