De beste timene hittil!

For noen dager siden var jeg i Linköping og skulle først ha møte med kurator sammen med min søster, og deretter time med psykolog.

Første timen gikk veldig fint, masse forståelse. Hun var saklig og konsis og snakket endel med både søsteren min og meg. Grunnen til at man har timer sammen med pårørende er for å inkludere dem i prosessen, for å se om pasienten har støtte og for at den pårørende skal få svar på sine eventuelle spørsmål.

Dette et veldig positivt syntes jeg, og føltes veldig bra.

Den neste timen var som sagt hos psykolog. Det var første gang jeg møtte denne psykologen, da jeg tidligere snakket med en annen.

Samtale inneholdt blant annet dette;

Da jeg kom inn introduserte hun seg, forklarte hvordan hun jobber og sa at hun kom til å stille spørsmål som jeg hadde svart på tidligere. Hun trengte et eget bilde av meg og dermed måtte hun høre på meg og ikke ut ifra notater fra andre. Hun fortalte dette fordi hun ville at jeg ikke skulle føle at hun mistrodde meg, og at det var derfor hun stilte spørsmålene.

Jeg følte jeg fikk mye bedre kontakt med henne i går, og at hun fokuserte på riktige ting. Ikke all praten om alle andre ting som kan være en faktor for å føle kjønnsdysfori, men vi snakket om min opplevelse av selve kjønnsdysforien opp igjennom livet. Hun ba meg fortelle med mine egne ord ting som har vært viktige for meg, og som kan speiles i min nåværende oppdagelse om min egen person.

Jeg fortalte henne at min barndom var veldig fri i forhold til dette, mine foreldre lot meg alltid leke med det jeg ville, på den måten jeg ville, og dermed stilte jeg aldri spørsmål ved hvilket kjønn jeg var. Men at når puberteten slo til fikk det meg til å se på meg selv annerledes og det samme følte jeg alle andre gjorde.

Det er ikke alle barn som har foreldre som får dem til å føle at de er gode nok som de er. Mine foreldre har alltid vært støttende og det er jeg evig takknemlig for.

Når jeg var ca 10 år var jeg på campingtur med familien min, og den sommeren trodde de andre ungene at jeg var en gutt. Jeg hadde nemlig klippet håret mitt kort og gikk rundt i kun shorts. Den sommeren husker jeg enda som en av de beste periodene i mitt liv..

Jeg var et livlig barn, ville alltid være i fokus og snakket alltid masse. Men når puberteten kom ble jeg stille, apatisk og distansert. Jeg brukte alltid for store klær (Nå forstår jeg at det var for å skjule kroppen min) og likte meg best alene. Jeg taklet ikke å dusje med de andre jentene, og dette fikk meg til å ikke ville være med i mange gymtimer, selv om jeg likte veldig godt å være i aktivitet.

Hun sa at dette er liknende hun hører ofte fra flere pasienter på avdelingen og at det er helt normalt for oss som er født i feil kropp.

Dette fikk meg til å føle meg veldig forstått og respektert i forhold til grunnen til at jeg får til utredning og ønsker behandling.

Hun sa også at det var på tide at det ble fortgang i utredningen min, fordi hun syntes jeg var en veldig klar sak. Hun sa at siden jeg har levd slik i 1 år og jeg er voksen bidrar disse tingene til at hun ville hjelpe meg så fort som mulig.

Hun satte opp 2 nye timer fortløpende, 10 og 22 mai. Etter disse timene er jeg ferdig med psykologdelen av utredningen.

Endelig ser jeg litt lys i tunellen og har en god følelse av at ting kommer til å løse seg. Det går i alle fall fremover og med to timer nært forestående går det nå raskere enn jeg trodde det kom til å gjøre før timene i går.

Jeg sitter igjen med håp og positive følelser og tanker for tiden fremover og føler mer enn nok giv til å takle hverdagen, i alle fall som det er her og nå.

4 kommentarer om “De beste timene hittil!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..