Ny teip for binding

Først og fremst er dette er mine erfaringer, og at andre kan ha helt andre opplevelser av de samme eller tilsvarende produkter.

 

For en stund siden skrev jeg om forskjellige måter å få brystkassen mer flat. I denne posten skriver jeg derfor ikke så utfyllende om de produktene jeg tidligere har skrevet om, men nevner dem for sammenlikning.

Jeg har brukt binder (en slags hold-in) i snart 1 år for å hjelpe mot dysforien av å ha bryster, i påvente av mastektomi (operasjon for fjerning av brystene)
– Link til siden jeg kjøpte første binder:
https://www.trans-missie.com/en/female-male/binders

Jeg har også brukt noe som heter KT-teip, som opprinnelig er en slags sportsteip. Denne viste seg å ha for dårlig lim for denne bruken. For å få tilnærmet godt nok resultat må jeg strekke teipen endel, og da tar det ikke lang tid før endene løsner og teipen faller av. Det skal sies at det helt sikkert kan fungere bedre for andre, kanskje om man er mindre bygget og dermed ikke trenger å strekke den så masse.
– Link til første teipen jeg prøvde:
https://www.wiggle.se/kt-tape-consumer-synthetic-extreme-kinesiotejp-10-tum-fardigklippt

Jeg var nysgjerrig på noe som heter TransTape. Dette er et produkt som er utviklet av transmenn for transmenn. Utgangspunktet for utvikling av dette produktet er KT-teipen, men en utbedret og mer riktig utgave til dette formålet.

Teipen kommer i 3 forskjellige størrelser i bredden, small (7,5 cm), medium (10cm) og large (12,5cm) Den kommer også i 3 forskjellige farger, lys beige, mørk beige og brun.
Jeg bestilte et sett med mørk beige, 1 small og 1 large, en olje for å fjerne teipen og en salve man bruker hvis man får sår etter fjerning.

Min opplevelse ved første forsøk
Jeg klippet opp 3 biter i anbefalt lengde, 1 large og 2 small. Fulgte anvisningene som fulgte med i pakken og satte teipen på. Da jeg var ferdig var jeg middels fornøyd med resultatet. Den strakk mer enn jeg trodde den skulle, og dermed ble det ikke så flatt som jeg forutså. Ved neste forsøk skal jeg ha kortere biter og strekke den mer, tror jeg.

Selve teipen og limet virker veldig bra faktisk. Den er mindre elastisk enn KT-teipen og limet sitter veldig bra.

I følge produsenten skal teipen kunne sitte på etter trening, dusj og bading. Ved første dusj er inntrykket mitt at den nok kunne sittet på om jeg ikke hadde tatt den av selv. Jeg hadde da hatt den på i over 2 døgn.

Jeg tok den av i dusjen under varmt vann og det følte jeg gikk fint uten problemer. Jeg brukte litt tid på å ta den av for limet satt fremdeles ganske godt, men med tid og tålmodighet fikk jeg den av uten at jeg fikk blemmer eller sår.
–  Link til TransTape:
https://transtape.life

Jeg vil foreløpig anbefale TransTape til dem som ikke kan bruke binder av forskjellige årsaker. Den er nok veldig fin å bruke på sommeren da det er veldig ubehagelig å gå med binder. Om det er varmt kan det være farlig å ha på binder, da man ikke får nok oksygen og den sperrer varmen inne i kroppen, så man kan bli overopphetet. Gi gjerne tilbakemelding om du har en annen erfaring, eller om du har noen spørsmål 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..