Endelig tilbake i Linköping

Jeg hadde ventet en lang stund på neste time og endelig var den her. Denne gangen var møtet med en kurator, som skulle snakke om omgivelsene mine. Om jeg har støtte, utfordringer og generelt hvordan hverdagen mitt ser ut i denne prosessen.

Med meg til timen hadde jeg 2 brev. 1 fra min kjæreste og 1 fra min søster. Disse 2 menneskene har jeg aller mest kontakt med og de kjenner meg veldig godt. Dermed skrev de ned hva de anser at jeg trenger og hvordan de ser og observerer meg.

Tusen takk til dere, gode mennesker!

Jeg dro hjemmefra rundt kl 8.15 og var fremme nærmere kl 12. Hadde en time før møtet kl 13 og det hjelper alltid å ikke måtte stresse før slike ting har jeg merket.

Førsteinntrykket av henne var veldig godt. Varmt og fint menneske og veldig forståelsesfull.
Vi snakket endel om menneskene rundt meg, hvilke forhold jeg har til de forskjellige og om jeg har støtte og forståelse i hverdagen. Vi snakket også om bakgrunnen min og hvordan jeg har det rent personlig.

Hun forklarte meg også endel om prosessen og jeg fikk svar på flere spørsmål jeg hadde.

Utredningen må være lang fordi de først og fremst må utelukke at det er noen andre grunner som utgjør følelsen av å ville komme seg ut og vekk fra sin egen kropp. Visse traumer kan utløse dette ønsket om flukt.

En annen grunn til at den må være lang og omfattende er at om man vil endre sitt juridiske kønn og få utført underlivskirurgi her i Sverige må man søke Socialstyrelsens rättsliga råd og legge ved en legeerklæring fra et godkjent utredelsessted. Denne erklæringen må da bevise at man har godt grunnlag for diagnosen kønnsdysfori.

På slutten av timen som varte nærmere 2 timer fortalte hun at jeg skulle få doble timer når det var mulig, for å påskynde prosessen og spare meg for reisetid. Jeg fikk kontaktopplysninger direkte til henne og fikk beskjed om at jeg bare kunne spørre henne om det var noe jeg lurte på.

Etter denne timen føler jeg endelig at ting begynner å skje. Jeg føler meg enda mer ivaretatt og sett en tidligere og føler at jeg virkelig er i utredning nå.

sun

4 kommentarer om “Endelig tilbake i Linköping

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..