Skremmende forslag

Jeg følger flere personer på instagram og andre sosiale medier som for tiden er veldig urolige og redde for egen sikkerhet og for egne rettigheter. Disse menneskene bor i USA.

For 4 dager siden kom det inn et forslag som innebærer at mennesker ikke lenger kan bestemme hva de identifiserer seg som og hva de er. Det vil fastsettes fra fødselen av, og er avgjøres med hvilke genitalier du har da.  Hva som faktisk er riktig, vil ikke spille noen rolle.
Obama innførte flere lover som gjorde livet enklere for utrolig mange mennesker, og gikk inn for likestilling. Med en rekke forslag har Trump-administrasjonen systematisk gått inn for å få fjernet alle  disse rettighetene. Dette har enorme og potensielt fatale konsekvenser.
Det siste forslaget som har kommet inn,  går direkte imot det Trump sa i valgløftene sine. En del av det han snakket mye om var nettopp støtte til LGBTQ-community  (Lesbisk Gay Bisexual Transgender Queer)

Dette er noe av det Trump-administrasjonen har gått inn for:

-Trump prøvde å gjenopprette et forbud mot at transfolk kan bli med og åpent tjene i militæret. Obama-administrasjonen i 2016 annonserte planer om å reversere forbudet, med planer om full gjennomføring i 2017. Men Trump, i en serie tweets i juli, annonserte at han ville bringe forbudet tilbake og hevdet at transrelatert helsevesen er dyrt. (Forskning fra RAND Corporation indikerer at det vil utgjøre en økning på 0,04 til 0,13 prosent i aktiv-komponent helseutgifter.) Hittil har Trumps forbud blitt hindret av domstolene – og transfolk har nå lov til å åpent være i militæret.

-Trump-administrasjonen opphevet en ikke-bindende veiledning fra Obama, som fortalte K-12-skoler som mottar føderal finansiering hvor transstudenter er beskyttet under føderal borgerettslov, at skolene bør respektere transstudenters rettigheter. Inkludert deres rett til bruk av bad og skap rom som samsvarer med deres kjønnsidentitet. Trump-administrasjonen tok tilbake veiledningen helt, og argumenterte for at transstudenter er ikke beskyttet under føderal sivilrett.
 
-Trump har fylt sin administrasjon med folk som er sterkt imot LGBTQ-rettigheter, blant annet visepresident Mike Pence, generaladvokat Jeff Sessions, og Roger Severino, som leder HHS-kontoret for sivile rettigheter. Disse menneskene er store aktører i å forme alle slags føderale retningslinjer.
 
– Trump påsto at han ville være LGBTQ-vennlig. Det er han ikke. Det finnes ingen grunn til å stole på noen av hans tidligere påstander.
 
-I sin valgkampanje sa Trump at han ville være annerledes – den første republikanske presidenten til å omfavne LGBTQ-folk. Han stod med Pride-flagget og anerkjente «L, G, B, T … Q» mennesker. Han forsvarte i utgangspunktet rettigheten til Caitlyn Jenner, en transgender kvinne, til å bruke badet som samsvarer med hennes kjønnsidentitet. Han tweetet i referanse til en masseskyting på en klubb for homofile i Orlando, Florida; «Takk til LGBT-fellesskapet! Jeg vil kjempe for deg mens Hillary bringer inn flere mennesker som vil true deres friheter og tro. «
 
-Det var imidlertid advarselsskilt. Trump hadde omgitt seg av mennesker, som Pence and Sessions, som har lange historier om opposisjon mot LGBTQ-mennesker
Som president har Trump bevist skepsisens rettighet, og fastslår hvilke typer politikk man kan forvente fra en typisk republikansk president i LGBTQ. Kanskje det gjenspeiler egne meninger. Eller kanskje det gjenspeiler meningene til menneskene han er omgitt av i sin administrasjon.
 
Uansett årsak, er resultatet at Trumps presidentskap og administrasjon nå har adoptert en bred anti-LGBTQ-agenda – en som har gått etter LGBTQ-arbeidere, studenter, tropper og pasienter. Og mer enn å vise Trumps uærlighet, truer denne agenda potensielt millioner av LGBTQ-amerikaners rettigheter.
 
Liker eller eller misliker han LGBT-folk rent personlig?
-«Det er irrelevant,» svarte James Esseks, direktør for ACLUs LGBT og HIV Project, tidligere på spørsmål angående å reflektere over administrasjonens første år.
«Han har satt inn folk som har faste anti-LGBTQ-dagsordener, og han har ikke bare muliggjort, men godkjent disse dagsordnene selv. Han har vært ødeleggende for LGBT-folk landsomfattende. «

Det er mange stater i USA som allerede har lover som beskytter feilkjønnede.
California, Colorado, Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Iowa, Maine, Maryland, Massachusetts, Minnesota, Nevada, New Jersey, New Mexico, Oregon, Rhode Island, Vermont, Washington, og the District of Columbia. – Lovene i de statene er forskjellige fra stat til stat.  Nevada sin lov innebærer at man ikke kan diskriminere i forhold til ansettelser i jobb, leie av bolig, på restauranter, sykehus og i butikker. Maine sin lov dekker de overnevnte kategoriene pluss tilgang til utdanning med mer.

Problemet med dette nye forslaget, om det går igjennom, er at rettighetene til disse menneskene forsvinner.
Dette er en skummel utvikling som går utover veldig mange mennesker som allerede ofte har store problemer med å overleve fra dag til dag. Mange blir ikke akseptert andre. De har problemer med å akseptere seg selv og selvmordsraten blant feilkjønnede i USA ligger på 50,8% for transmenn og 41,8% for transkvinner ifølge en studie gjort i USA.
Link:
https://bit.ly/2S2CNw3

Om det blir uakseptabelt for mennesker å få være den de er i lovens øyne, er jeg redd denne statistikken kommer til å stige veldig mye og veldig raskt fremover.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..