Eksperiment for større forståelse

Prøv en dag å skulle bli oppfattet som ditt motsatte kjønn av alle rundt deg. Om du er kvinne skal du oppfattes som mann og vice versa. Legg da merke til hvor mye du blir klar over ved deg selv og måten andre ser på deg på.

Du kommer til å legge merke til dine egne fakter, måten du prater på, stemmeleie, gangen, hvordan klærne sitter på kroppen, om formene syntes/om du ikke har nok former. Du kommer til å være var på utrolig mye ved deg selv til enhver tid. I tillegg ser du etter andres reaksjon og leter etter godkjennelse og aksept for din egen fremtoning.

For meg er hver eneste dag slik selv om jeg alltid har hatt relativt maskuline fakter. Hver dag jeg skal møte nye mennesker, nye instanser. Betale i kassa på butikken, hente pakker på posten. Når det kreves at jeg forholder meg til andre mennesker blir jeg veldig selvbevisst og til tider engstelig. For meg å måtte ta med i betraktning at jeg har feil kropp, feil kjønn og feil navn er energikrevende. Dette prøver jeg å gjøre noe med både rent personlig og juridisk.

Jeg søkte for en stund siden om endring av juridisk kjønn og fikk bekreftelse på at den søknaden var mottatt. I samme brev skulle det ligge et skjema som het Bekreftelse på endring av juridisk kjønn som tydeligvis må sendes inn for sikkerhets skyld. Det fulgte ikke med i konvolutten. Jeg kontaktet dem og fikk beskjed om at de skulle sende det på nytt. Jeg fikk da igjen det samme skjemaet jeg allerede hadde fylt ut og sendt inn.

Nå venter jeg fremdeles på det rette skjemaet fra folkeregisteret, og deretter må det sendes inn. Så blir det å vente på svar. Når det har gått i orden kan jeg søke om nytt pass, nytt førerkort og alt som skal gjøres på nytt.

Ting tar tid og det må jeg akseptere, men forhåpentligvis sendes riktig skjema neste gang i alle fall.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..