Binder vs. teip

Jeg har lenge gått med binder og har tidligere forklart endel om hva det er og hva det innebærer. Jeg har nylig prøvd teip istedet og skal fortelle litt om det, hva det er og erfaringer med det.

Jeg har kjøpt noe som heter KT-teip og det er egentlig en sportsteip man bruker ved skader og forebygging av dette i idrett. Les mer her: http://www.norgesplaster.no/toppbanner-artikler/kinesiologitape/

For min del bruker jeg den for samme resultat som en binder, ergo å teipe brystene så de blir flatere.

Jeg prøvde først den vanlige typen:                                                                                                                                                                https://gemmas.se/shop/kinesiologitejp-875p.html?gclid=EAIaIQobChMIq_eI8fCr3QIVGuJ3Ch0dKAldEAQYASABEgJ3RPD_BwE                                                                                               Men den hadde ikke effekten jeg var ute etter. Den satt dårlig, og var for tynn syntes jeg. Dette resulterte i at jeg ikke ble så flat som jeg ønsket og jeg var lite fornøyd. Den tålte såvidt en dusj før den begynte å løsne og jeg tok den av.

Deretter prøvde jeg typen Extreme: http://www.wiggle.se/kt-tape-consumer-synthetic-extreme-kinesiotejp-10-tum-fardigklippt-1

Denne derimot sitter utrolig godt. Jeg får et bedre resultat enn med binder til og med føler jeg, og jeg er veldig fornøyd med den! Den skal visstnok kunne sitte på i opptil 7 dager. Det gjenstår og se, for jeg tok den først på i dag.

Her kommer et bilde av hvordan den sitter:

De store forskjellene er at jeg kan puste fritt, at den flater ut mer enn binderen gjør og at jeg kan bare ta på meg klær uten å tenke på så masse først.

Det er endel videoer på youtube.com angående KT-teip og også noe annet som er utviklet spesielt av og for transmenn som heter transtape: https://transtape.life/  I noen av disse videoene snakker de om teiping av bryster i forskjellig størrelse. Når jeg så de videoene fikk jeg inntrykket av at det fungerte dårlig å teipe større bryster, noe som forsåvidt kan stemme om man har enda større enn meg. Men jeg valgte å prøve i alle fall og angrer ikke et sekund på det!

4 kommentarer om “Binder vs. teip

 1. Uff det er egentlig trist å se at du trenger å holde på med dette, men det forstår jeg jo.
  Det hadde bare vært så lettere om hun hadde blitt født som gutt og ikke en jente!
  Ja livet skal ikke være enkelt!
  Håper at det er en fin helg hos deg ❤

  Liker

 2. Noe av det viktigste poenget rundt dette, er hvor elastisk noe er. Jo mindre elastisk, desto mindre plass har lungene til å puste.
  Det som skjer, er at man teiper over ribbena. De trenger å utvide seg hver gang man puster inn.
  Også viktig- er lengden på teip og hvor man plasserer.
  Hvis man ikke er forsiktig, kan man risikere å briste ribben. Og vær obs på hvor mye huden blir dratt ift evnt fremtidig operasjon.
  Teip er derfor ekstemt viktig utifra typen og elastisitet som nevnt her 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..