Etterskjelv

Plutselig er det 3 dager siden man var på møtet med psykologen. Føles som både i går og ukesvis siden! Er veldig mange tanker som gjør seg gjeldende og jeg skal prøve å sette ord på endel av dem.

Jeg skrev jo i forrige innlegg at jeg følte psykologen spurte lenge om ting som ikke var relevante for utredningen av dette og jeg har spurt endel andre som har vært igjennom samme som meg her i Sverige. De sier at det er standard prosedyre for å kartlegge en persons psyke da denne endringen er irreversibel og fagfolkene må være helt sikre på at dette ikke er et resultat av en psykisk sykdom eller hendelser opp igjennom livet som har resultert i en slags distant følelse til sin egen kropp eller kjønn. Det var en sak her i Sverige for noen år siden hvor en transkvinne ved navn Vanessa Lopez utførte et kjønnsbytte men angrer på det i dag. Etter dette har det virkelig blitt strengt på utredning og behandlingsteamene tar seg tid til å undersøke alle aspekter som kan ha innvirkning. Ved nærmere ettertanke ser jeg mer logikken i dette og ser positivt på første time. Jeg ser frem imot neste time da jeg skal ha samtale med en lege noe som forøvrig er normalt at man gjør før man snakker med en psykolog, men pga. stor pågang hos legen fikk jeg time hos psykologen først.

Jeg satt også igjen med følelsen av at hun var ganske negativ noe som jeg nå ikke føler. Jeg snakket med en god venn av meg ang. møtet og oppsummerte etter beste evne. Jeg fortalte alt jeg følte var feilfokusert og hva hun sa til slutt, som var: «Jeg føler virkelig du har en kjønnsdysfori og det er ikke alle som kommer inn til første time som får innkallelse til videre utredning, men det kommer du til å få.» Da jeg var ferdig sa han: «Hvorfor fokuserer du mer på det du mener var negativt enn det som faktisk ble sagt til slutt og var positivt?» Han har helt rett og det er vel noe av det som er merkelig med mennesket; Man kan oppleve 100 positive ting på en dag og 1 negativ. Hva fokuserer man på når dagen er over…? Den negative..!

Nå har jeg håp for videre utredning igjen og føler dette kommer til å gå den rette veien, min vei 😀

 

 

#ftm #transperson #transgender #trans #transformasjon

4 kommentarer om “Etterskjelv

  1. Jeg kan ikke si at jeg forstår det du står i, men jeg kan litt om vanskelige prosesser, og jeg er ganske sikker på at du står foran en stor utfordring.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..