Forskning

Det er endelig begynt å bli relativt akseptert å være en transperson i noen deler av verden, deriblandt vesten og norden. Det er lenge blitt sett på som en slags sykdom eller feil i hjernen og blir stort sett behandlet som det. Det som nå begynner å skje er at det er forsket endel mer på transpersoners fysiske oppbygning og deriblandt hvordan hjernen er. I følgende video holder Dr. Robert Sapolsky, en professor i nevrovitenskap ved Stanford, et foredrag om likhetene ved en transpersons hjerne og hjernen til en cis-person* av det kjønnet den førstnevnte identifiserer seg som. *(en person hvor det fysiske og det psykiske kjønnet stemmer overens). Denne videoen er på engelsk så for dem som ikke forstår det så godt beklager jeg det og skal prøve og kort fotelle hva forskningen har funnet ut. Endel forskere har sett på transpersoners hjerne etter døden. De gjorde da en utrolig banebrytende oppdagelse. En spesifik del av hjernen har dobbelt så mange nevroner hos menn som hos kvinner. Det forskerne fant ut var at transpersoner hadde antallet og størrelsen i hjernen som stemmer overens med kjønnet de identifiserer seg som og ikke det de var født som.
Et spørsmål som selvfølgelig og naturlig nok kommer opp er: Kan dette har noe å gjøre med at man endrer kjønn og tar hormoner og dermed endrer den delen av hjernen? Svaret på det er Nei. Forskerne undersøkte både personer som har gjennomgått endringen OG de som aldri gjorde en fysisk endring men sa helt frem til de døde at de var i feil kropp. En annen ting de undersøkte var; Menn som har fått en viss type kreft i testiklene og måtte få behandling med en viss type kvinnelige hormoner. Post mortem var det ingen endring i den delen av hjernen de forsket på ergo har det ingenting med tilførsel av hormoner.
Dette resulterer mer og mer i at man får behandling for å korrigere sitt fysiske utseende for å stemmer overens med det psykiske istedetfor det motsatte. Det blir mer og mer forståelse for at dette ikke er en psykisk sykdom men en faktisk feil mellom person og kropp. 
 
Erexuu8PTo8

#ftm #transperson #transgender #trans #transformasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..