Opp og nedturer

Jeg skrev i forrige innlegg at reiseutgiftene dekkes her i Sverige noe som i utgangspunktet stemmer såfremt man skal til et sted innen sitt egen län (fylke).

Jeg ville forsikre meg om at det faktisk dekkes og hvordan man går frem med slike ting og kontaktet økonomiavdelingen ved Linköping. Fikk svar i dag at om jeg var fra Östergötland skulle jeg kontakte økonomiavdelingen der men om jeg var fra annet län hadde jeg ikke rett på erstatning.. Dette var en liten nedtur da det kommer til å koste endel å reise til og fra Linköping hver gang. Forhåpentligvis slipper jeg å reise så ofte eller mange ganger!

 

Jeg kontaktet folkeregisteret i Norge for å få endret mitt juridiske kjønn, noe man siden 2016 kan gjøre uten bakgrunn av medisiner eller inngrep, og de sa at de skulle sende et skjema jeg skulle fylle ut og sende til dem. Jeg venter fremdeles på det skjemaet så jeg burde nok kontakte dem igjen for å forsikre meg om at de faktisk har sendt det.

Jeg skulle også endre navnet mitt i registeret men siden jeg er bosatt i Sverige må jeg endre navnet mitt her først og deretter sende inn dokumentasjon til Norge om at jeg har endret det her i Sverige.. Så endring av juridisk kjønn må gjøres først i Norge men endring av navn må gjøres først i Sverige..Litt bakvendt system spør du meg, men det er sånn det er. 

 

Det er endel som snakker om at jeg nå skal bli en mann. Det mange kanskje ikke tenker så mye over er at jeg alltid faktisk har vært en mann men har levd i en kvinnekropp. Jeg blir ingenting annet enn meg selv, men for andre er dette selvfølgelig annerledes enn tidligere. For meg føles dette som en landing, endelig med bena godt plantet på jorda!

 

#ftm #transperson #transgender #trans #transformasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..