Tanker og følelser

Det som er når man starter en stor endring i livet er at man aldri vet hva som skal skje, eller når. Hvilke tanker og følelser som kommer til å dukke opp og hvilke handlinger som kommer som følge av det. 

Plutselig dukker det opp muligheter man trodde man måtte la ligge på is en lang stund. Drømmer blir virkeliggjort og livet har mulighet til å starte.

En slik transformasjon er ikke så enkel for den det gjelder eller for de rundt. Ta for eksempel endringen av navn. Karina til Markus. Noen sa til meg at endringen av kjønn har de ingen problemer med, men å skulle kalle meg Markus blir rart, for dem kunne jeg likesågodt være mannen Karina. Jeg forstår det veldig godt og å skulle kalle en person noe annet enn du har kjent den som alltid er en stor omveltning. Men for min del er navnet Markus nærmere mitt hjerte allerede og jeg føler at for første gang er det MEG folk snakker til når de sier navnet mitt i motsetning til Karina som alltid har føltes distant.

Dette gjelder også endringen av pronomen fra hun/henne til han. Fra dame til mann. Fra skuespill til ekte… Jeg ser at folk virkelig prøver men at de blir veldig usikre på hva de skal si eller gjøre, spesielt når de sier «feil». Jeg har fortalt dem at det går helt fint og at jeg vet det tar tid og skulle venne seg til, men såklart er jeg takknemlig for at de prøver og blir veldig glad når de sier rett. Jeg har troen på at det blir lettere når jeg starter behandling og utseende blir mer maskulint.

 

#ftm #transperson #transgender #trans #transformasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..