Siste uken

Har vært en innholdsrik og fin uke. Først var det veldig koselig besøk noen dager med god prat, masse latter og herlig samvær. Deretter bar turen med båten over til Sandefjord på søndag for å feire guttungens 4 års bursdag på mandag. Bursdagen gikk over all forventning og bursdagsbarnet var kjempefornøyd og glad!

Jeg var ganske spent på hvordan det kom til å være og møte alle sammen da dette var første gang jeg så noen av dem etter jeg hadde kommet ut. Jeg visste jo ikke hvordan alle kom til å være når de faktisk så meg istedetfor når de leste noe over nettet eller snakket på telefonen, men det virket som om alle tar dette veldig fint og ser at det faktisk er positivt. Alle er veldig støttende noe jeg føler meg utrolig heldig for!

Jeg ble spurt litt angående når jeg først følte at noe var galt ift. innvendig og utvendig kjønn og svaret på det er når jeg var ca 6-7 år. Da spurte min mor hva jeg ønsket meg til bursdagen og jeg svarte «guttetiss». Dette var noe jeg følte jeg manglet og i mitt barnlige sinn kunne jeg vel da ønske meg det til bursdagen.     En annen ting jeg husker godt er at jeg som 10-11 åring var på campingplass men min familie. Det året hadde jeg fått klippe meg kort og jeg fikk de andre barna til å tro at jeg var gutt. Det var en veldig frigjørende sommer!

Når jeg var ca 17 år kom jeg frem til at jeg sikkert var lesbisk siden jeg likte jenter best, så etter det levde jeg som lesbisk. Men jeg har egentlig aldri følt meg hjemme i den kategorien og ting har føltes feil allikevel. For noen år siden var jeg inne på tanken at kanskje feilen var at jeg faktisk er en mann men har feil kropp, men da var ikke tiden moden for å leve det ut. Derfor kom det først nå hvor jeg føler det er virkelig på tide og kanskje mye mer positivt enn det hadde vært om jeg kom ut tidligere! Nå føler jeg meg som en mye bedre utgave av meg selv og jeg får tilbakemelding om at dette faktisk stemmer. Jeg er mye mer oppmerksom, klarer å vise mer omsorg og ansvar. Tidligere har jeg hatt mer enn nok med å overleve, puste og holde meg samlet. Jeg har brukt alle krefter jeg har hatt på å holde oppe masken og å late som om alt er normalt når absolutt ingenting har føltes normalt. For første gang i mitt liv klarer jeg å roe ned hodet litt, jeg klarer å senke skuldrene mer og jeg klarer å få med meg hva folk sier når de snakker. Jeg klarer ting andre har tatt for gitt men som for meg har vært uutholdelig vanskelig.

Jeg bruker binder hver dag. En binder er noe som presser brystene sammen så de blir flatere og man får en mer mannlig brystkasse. Dette hjelper noe, men det er veldig trangt og varmt å gå i så jeg gleder meg til å få tatt mastektomi for å få fjernet brystene. Jeg håper jeg får dette dekket av staten og at det ikke tar altfor lang tid å få time til det. Min binder er veldig bra, kjøpt fra Danae.info i Nederland og har bra pustende stoff. Men uansett er det et trangt plagg og man får ikke pustet like bra som uten. Det er endog det beste av 2 onder da mine bryster er en virkelig stor dysfori for meg. En dysfori er et ubehag ved noe eller noe som gjør en ulykkelig. En kjønnsdysfori er ubehaget av sin egen kropp ift. hvordan man føler seg på innsiden. En annen dysfori jeg har er at jeg føler jeg ser for feminin ut, selv om jeg vet jeg ikke har noe hyperfeminint utseende, så jeg gleder meg veldig til å starte på testosteron da dette resulterer i mer mannlig fremtoning (skjegg og hårvekst på kroppen, mindre hofter, mer muskler osv) Jeg gleder meg til å føle at jeg passer mer inn i min livsrolle.

Jeg skal på en samtale med en psykiatrisk overlege ved Karlstad sykehus i morgen, 17 mai, hvor jeg skal snakke litt om dette og få han til å sende en remiss for meg i tillegg til de jeg har sendt selv. Det er alltids fint å ha en lege på sin side, så jeg håper jeg får det.

#ftm #transperson #transgender #trans

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..