Har kommet skikkelig ut

I dag har jeg virkelig tatt siste steget med å komme ut til alle jeg kjenner. Jeg endret navn på facebook til mitt nåværende navn og linket bloggen min der så nå er det ingen som ikke vet tror jeg.

Sønnen min virker veldig glad og fornøyd med at han har en pappa og han velger å kalle meg det selv om jeg har forsikret han om at han kan kalle meg mamma om han vil det. Det viktigste for min del er at han ikke skal føle seg presset til noe og at han har kunnet ta ting i sitt eget tempo. Det var han som spurte først når jeg klippet håret om jeg skulle være pappa. Jeg sa da at han godt kan kalle meg pappa om han vil det men at han ALLTID kan kalle meg mamma KAAAAINA som han har kalt meg siden han startet å snakke. Han har etter det kalt meg begge deler men sier mer og mer pappa ettersom dagene går.

Her i Sverige er det 7 mottak som er spesialiserte på transseksualisme, 6 av dem er for barn og voksne mens 1 er kun for unge under 18 år ettersom jeg har forstått. Man kan sende en egenremiss som det heter, eller man kan få en lege eller psykolog til å skrive en for seg. En remiss tilsvarer en henvisning i Norge. Jeg har sendt en egenremiss til mottaket i Linköping og til Alingsås og venter på svar fra begge steder. Det er ganske lang kø har jeg fått beskjed om så det kan ta tid før jeg får en time, men jeg krysser fingrene for at det plutselig dukker opp en ledig time relativt raskt. Når så prosessen er igang med samtaler og psykologer er det veldig individuelt hvordan løpet blir. Det kan ta lang tid eller kort avhengig av om personen det gjelder føler seg sikker, virker relativt stødig og er klar over hva hen gjør.

Om noen vil lese om systemet og litt rundt saker og ting her i sverige er dette en fin side: http://www.transformering.se/

#ftm #transperson #transgender #trans

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..